Welkom op mijn blog

THE DAILY POST

LEES NU

Een kennis van mij kan voor de helft goedkoper een foto maken.

Veel mensen denken dat wanneer je een foto maakt dit ook direct klaar is. Het kan een optie zijn maar met een foto maken alleen ben je er nog niet. De foto moet namelijk nagekeken worden of deze technische goed is waaronder de scherpheid en de juiste focus wat bij mij bovenaan staat. Dit is alleen één onderdeel van de nabewerking maar er valt nog veel meer onder nabewerken zoals bijvoorbeeld de oneven heden weghalen of toch een mindere belichting. Ook de juiste formaten aan leveren aan de opdrachtgever is een onderdeel van de nabewerking.

Je leest het dus goed, veel nabewerking wat er dus als extra bij komt kijken naast de foto zelf maken. Deze tijd vergeten veel mensen en is ook logische want voorheen wist ik dit ook niet tot ik dit nu doe.

Tijd wat ik kwijt ben:
0,5 uur voorbereiding
0,5 uur reistijd
0,5 uur fotograferen
1,5 uur nabewerken
0,5 uur administratieve werkzaamheden
Dit is in totaal 3,5 uur wat ik in tijd kwijt ben om 3 digitale beelden te creëren van een huisdier.

Daarnaast zijn er vast hier in de buurt vast andere fotografen of kennis die goedkoper zijn maar die hebben niet dezelfde nabewerking stijl wat ik waarschijnlijk heb. Dat onderscheid mij met hun en dat is aan de digitale foto dan ook te zien. Het kost wat meer tijd en is daarom ook wat hoger in kosten.

Wat mag de fotograaf met de foto’s van je huisdier doen?

Radar belde. Een mevrouw had foto’s laten maken van haar hond en een tijdje later treft ze die foto aan op de website van Het Laatste Nieuws bij een artikel over een hond die doodgebeten is door een andere hond. De eigenaresse van de hond wordt zelfs gebeld en geappt door bekenden, of haar hondje dood is. Dat is niet het geval. Had de fotograaf deze foto wel mogen verkopen?

Portretrecht van dieren

Dieren hebben geen portretrecht. Voor de wet is een dier een zaak. Ze staan op dezelfde lijn met bijvoorbeeld een fiets of een stoel. Dat klinkt niet zo aardig, maar mooier kan ik het niet maken. Dieren zijn geen mensen en hebben daarom geen portretrecht. Eigenaren van dieren zijn wel verantwoordelijk voor de dieren en dierenmishandeling is verboden, maar portretrecht hebben dieren echt niet. –

Lees hier het hele bericht verder: https://www.charlotteslaw.nl/wat-mag-de-fotograaf-met-de-fotos-van-je-huisdier-doen/
© Charlotte’s Law

Adres

Zevenblad 35
7443 LZ Nijverdal

info@peterrutgers.com
065284398

Peter Rutgers

Bank: Knab
Rekening: 25 64 94 436
IBAN: NL08 KNAB 0256 4944 36
BIC: KNABNL2H

Kamer van Koophandel Enschede
Dossiernummer: 56996071
BTW: NL002187807B34

Studio

In het pand van Feest Deco.
Stationsstraat 2
Nijverdal

*Alleen op afspraak

Peter Rutgers Fotografie

© 2021 Peter Rutgers
contact-section