About

PETER RUTGERS

De persoon achter deze website

About

Wie ben ik

Ik ben Peter Rutgers een foto- & videograaf uit Nijverdal die geïnteresseerd is in het creëren van foto’s en video’s die net even anders zijn.

Het is begonnen als een hobby door mijn foodblog waar ik mijn eigen foto’s voor maakte om te posten. Door mijn nieuwsgierigheid ben ik mij gaan verdiepen in de fotografie en de technieken erachter. Doordat ik door ziekte thuis kwam te zitten ben ik uiteindelijk de fotografie gaan oppakken om mijzelf weer fijner en vooral gelukkiger te voelen. Hierdoor ben ik een 2e spoor traject gestart in de fotografie wereld en wat begon als hobby is nu mijn werk.

Na enkele jaren met fotograaf Dick Ruumpol mee gelopen te hebben ben ik uiteindelijk voor mijzelf begonnen in de wereld van de “reclame fotografie”.

Wat maakt mij een anders?

Door de technieken die ik toepas, kan ik mij onderscheiden van andere fotografen die andere (basis) technieken en manieren gebruiken. Dit betekend niet dat de mijne beter of slechter is maar vooral anders is. Het voordeel voor mijn manier is dat je een mooiere foto krijgt en andere sfeer kan creëren.

Het verschil bij mij begint al bij het fotograferen zelf. Door mijn manier van fotograferen gebruik ik meer apparatuur zoals studio lampen, een laptop om direct bij te kunnen sturen waar nodig. Ook het fotograferen gebeurt in verschillende fases waarbij ik veel foto’s maak om uiteindelijk hier 1 complete foto van te maken. Het opzetten heeft daarom wel wat meer tijd nodig en daarbij is dus een goede voorbereiding nodig wat weer bij andere manieren van fotograferen niet nodig is. Hierdoor duren mijn fotografie sessies in het algemeen wel langer dan bij een reguliere fotograaf maar het resultaat is dan ook een stuk beter.

In de nabewerking ben ik ook langer bezig dan een reguliere fotograaf. Dit omdat ik van meerdere foto’s 1 complete foto ga maken. Dit proces lijkt daarom ook tijdrovend en niet nodig maar om het resultaat te behalen is dit proces essentieel net als het fotograferen zelf.

Om een beeld te krijgen wat nu het verschil is, laat ik zien in de “Voor en na slider”.

Interieur fotograaf Nijverdal
Vastgoed fotograaf Nijverdal

Waarom deze fotografie techniek?

Zelf vind ik het leuk om met deze technieken van het fotograferen te werken. De techniek van het bewerken doormiddel van software vind ik ook leuk en valt samen tot 1 manier van fotograferen. Door deze technieken te gebruiken kan ik bijvoorbeeld een foto sfeer geven wat jij als klant graag weer aan jouw klant wil doorgeven.

Daarnaast blijven camera bedrijven innoveren in hun camera’s(body), objectieven en andere aperturen. Dit betekend voor een fotograaf dat ook hij altijd kan blijven innoveren voor nieuwe of andere soorten foto’s die hij kan leveren. Dit allemaal spreekt mij aan en is heel goed toe te passen in de wereld van reclame fotografie.

Waarom reclame fotografie?

Als reclame fotograaf ben ik vooral actief op het gebied van interieur en vastgoed, bedrijfsfotografie, product en food- fotografie. Om mij vooral te specialiseren heb ik voor deze soorten gekozen omdat hier mijn passie en interesses liggen en mijn creativiteit kwijt kan. Want ik hou van een uitdaging en vooral dat beeld maken wat net even anders is dan anderen maken.

Adres

Zevenblad 35
7443 LZ Nijverdal

info@peterrutgers.com
0629251220

Algemene voorwaarden

Peter Rutgers

Bank: Rabobank
Rekening: Peter Rutgers
IBAN: NL45 RABO 0338 8049 19

Kamer van Koophandel Enschede
Dossiernummer: 56996071
BTW: NL002187807B34

Bereikbaarheid Telefoon, Whatsapp & mail

Ma 09.00 uur – 17.00 uur
Di 09.00 uur – 17.00 uur
Wo 09.00 uur – 17.00 uur
Do 09.00 uur – 17.00 uur
Vr 09.00 uur – 17.00 uur
Za Niet bereikbaar*
Zo Niet bereikbaar*

*Op de dag van een klus ben ik altijd bereikbaar voor de opdrachtgever.

Peter Rutgers Fotografie

© 2022 Peter Rutgers
contact-section